Як вибрати мережевий зарядний пристрій для мобільної електроніки?

На правах реклами

У продажу за посиланням https://www.aks.ua/catalog/zaryadnye-ustroistva/ є безліч блоків живлення з різними параметрами і можливостями, хоча всі вони служать одній і тій самій меті - заряджання мобільних пристроїв: смартфонів, планшетів, бездротових навушників або електронних книг. Ми порадимо, як правильно вибрати зарядний пристрій, щоб заряджати не тільки швидко, а й безпечно. Ось пара основних порад, які слід знати під час купівлі зарядного пристрою.

У чому вимірюється сила току? - В амперах

 Потужність - ключовий параметр при виборі зарядного пристрою. Однак, щоб ухвалити правильне рішення про покупку, вам необхідно розуміти характеристики, які можна знайти на упаковці. 

 Параметрів багато, але на практиці варто звернути увагу на такі значення, як напруга зарядки, виражена у вольтах (В), і сила струму, виражена в амперах (A).

 Напруга в більшості випадків становить 5 В, оскільки протягом багатьох років є стандартною для мобільних пристроїв. Однак у зв'язку з розвитком технологій деякі смартфони допускають швидку зарядку, під час якої на пристрій подається більш висока напруга - до 20 В.

 Сила струму (A) повідомляє нам про інтенсивність протікання процесу. Що стосується зарядки, то варто знати, що чим вища інтенсивність, тим зарядний пристрій і кабель здатні заряджати смартфон швидше.

 Також необхідно враховувати ті параметри, які підтримує мобільний пристрій. Потрібну інформацію можна знайти в керівництві користувача або на сайті виробника. Це важливо, тому що зарядний пристрій потрібно підбирати під конкретний пристрій.

У разі передових систем швидкого заряджання, як-от QuickCharge, Adaptive Fast Charging або SuperCharge, варто використовувати зарядні пристрої, що підтримують ці системи. Подібну інформацію можна знайти на упаковці пристрою або на сайті продавця, наприклад, про аксесуари Hoco iнформацiю шукайте тут: https://www.aks.ua/catalog/zaryadnye-ustroistva/brand/hoco.  Добре б пошукати не тільки згадані вище технології, а й подивитися параметри зарядного пристрою.

Кабель у комплектi?

Зарядний пристрій буде марним, якщо разом з ним не буде поставлятися кабель. Деякі ЗП продаються з USB-кабелем у комплекті, інші - без кабелю. Аксесуари з набору адаптовані до можливостей блоку живлення.

 Якщо ж до зарядного пристрою приєднати окремий кабель, варто перевірити його параметри. У цьому разі важливий параметр інтенсивності (A). Якщо ми виберемо дешевий кабель з маленькою пропускною здатністю, то отримаємо так званий ефект «горлечко пляшки». Це знизить швидкість заряджання до низького рівня, і смартфон заряджатиметься чотири-вісім годин замість, наприклад, належних двох.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео