Орест Сарматський

Новий національний природний парк буде на Тернопільщині

заповідник

Створити національний природній парк «Бережанське Опілля» та розширити діючі межі природно-заповідного фонду беруться в Тернопільській області.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

- Для покращення екологічної ситуації в області, ми збільшуємо площу територій та об’єктів природньо-заповідного фонду. Це 645 одиниць територій та об’єктів. Від загальної площі області це майже 9%, ми прагнемо збільшити цю цифру до 15%, — сказав під час засідання робочої групи щодо розвитку заповідної справи на Тернопільщині заступник голови ОДА Володимир Важинський.

Також повідомляється, що йдеться і про створення національного природного парку „Бережанське Опілля” орієнтовною площею у майже 12 тис. га.

Нині вже погоджено проєкт Указу Президента України „Про зміну меж території національного природного парку „Кременецькі гори” та збільшення його площі майже на 533 гектара.

Окрім цього, готуються документи до проєктів створення 28 нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею понад тис га.

Нагадаємо, на Тернопільщині в останні роки активно триває розширення природно-заповідного фонду, що відкриває нові можливості туристичній та природоохоронній сферам.

Нині в області розташовані національні природні парки «Дністровський каньйон»,  «Кременецькі гори», природний заповідник «Медобори».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео