Новий поїзд Тернопіль – Київ: плюси і мінуси

skoda

Відтепер дістатися з Тернополя до Києва і навпаки стало легше. «Укрзалізниця» ввела додатковий потяг № 747 Київ – Тернопіль. Із столиці він вирушає о 17:24 і прибуває до Тернополя о 23:25. Час відправлення із Тернополя – 4:06, прибуття до Києва – 09:58, пише biznesoblast.

4 листопада сидячий двоповерховий електропотяг Škoda типу Інтерсіті вирушив у перший рейс. За три дні пасажири, які встигли скористатися транспортом, поділилися враженнями у соцмережах.

Із недоліків відзначають близькість сидінь одне до одного (впираються коліна), відсутність wi-fi, сильні коливання на другому поверсі (квитки С2). Ті, хто придивляється до нового рейсу, пишуть про незручний час відправлення з Тернополя (4-та година ранку), вищу порівняно з плацкартом ціну (196 грн. – вартість квитка 2 кл., 118 грн. – ціна квитка у плацкартний вагон, 191 грн. – у купейний), невеликий виграш у часі (всього на годину менше, ніж їде звичайний поїзд). До «мінусів» відносять і часті зупинки потяга – він зупинятиметься у Козятині, Калинівці, Гнівані, Деражні, Волочиську та в обласних центрах – Вінниці та Хмельницькому.

Плюси:

  • Новий електропоїзд – це додаткових 636 пасажирських місця щодня, крім понеділка.
  • Адже дістатися Києва поїздом можна лише за умови замовлення квитків за кілька тижнів заздалегідь, за тиждень можна купити лише квитки на верхніх полицях або бокові місця.
  • Ціни на квитки нижчі, ніж на поїзд типу Інтерсіті «Київ-Пшемисль». Для порівняння квиток 1-го класу на Перемишлянський поїзд коштує 385 гривень, на Тернопільський – 234 грн.
  • Зручний час відправлення із Києва (17:24). Поїзд «Київ-Рахів» вирушає о 14:46, що не дуже вигідно для тих, хто приїхав до столиці у справах, а на «Київ-Трускавець» (20:12) квитки дістати неможливо.
  • Час прибуття до Києва теж зручний (09:58), зазвичай, від 6-ї години ранку приїжджим доводиться вбивати час до відкриття того чи іншого закладу.
  • Є кейтерінг від WOG CAFÉ.

Загалом, тернополяни втішені новацією. Позитивних відгуків значно більше, ніж буркотливих. Величезний плюс потяга № 747 Київ – Тернопіль у тому, що він просто є, адже це значно розвантажує київський напрямок, на який попит не спаде ніколи.

Вікторія Юрчук

Вибір читачів за тиждень

Відео