Новий прокурор пообіцяв реагувати на всі звернення і критику

Прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк 1 липня зустрівся з представниками ЗМІ. Він розповів про плани роботи на новій посаді та нагальні проблеми.

Олександр Мартинюк розповів також про себе. Він – уродженець Хмельниччини, народився у Борисові Ізяславського району. Закінчив юридичний факультет Ужгородського державного університету. Працював на посадах помічника, старшого помічника прокурора Ізяславського району, прокурором відділу та начальником відділу прокуратури Хмельницької області. Обіймав посади прокурора Ізяславського району, працював Шепетівським міжрайонним прокурором, міським прокурором Хмельницького, а останнім часом – заступником прокурора Хмельниччини.

Сьогодні найбільше Мартинюка турбують проблеми, пов’язані з корупцією та ухиленням від мобілізації. Прокурор обіцяє зустрічатись з представниками медіа і реагувати на всі звернення громадян щодо конкретних порушень.

Олександр Мартинюк повідомив, що найближчим часом у прокуратурі відбудуться скорочення. На Тернопільщині прокурорські кадри зменшать на 20%, залишаться лише чотири установи – у Тернополі, Чорткові, Кременці та Теребовлі. Усі нові працівники обов’язково проходитимуть відкритий конкурс та тест на придатність. Найбільше уваги у такому «тестуванні» приділятиметься керівникам.

Прокурор області запросив громадян Тернопільщини, які мають відомості про порушення, приходити на зустріч із ним у будь-який час. Обіцяє вислухати їх та вживати заходів виключно у правовому полі.

Богдан БОДЕНЧУК.

 


 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео