Тамара Коблик

Обіцяв привітати сина з днем народження і не встиг: на Тернопільщині поховали Героя (фото)

Без батька залишилися двоє малолітніх діток. Вічна пам'ять

Сьогодні, 11 листопада, Підволочиська громада прощається з тридцятидворічним воїном Віталієм Промовичем, який загинув в боях на Донеччині 3 листопада 2022 року. Про це повідомили у Підволочиській селищній раді.

Без батька залишилися двоє малолітніх діток.

Рідні згадують, що останній раз загиблий телефонував і казав, що тривають важкі бої і на зв'язок виходити не зможе часто, але обов'язково зателефонує до сина Дмитра, щоб привітати його з днем народження - 9 років, який припадає на 6 листопада, але через загибель від ворожої кулі так і не зміг привітати, - йдеться у повідомленні.

Владика Нестор архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ, який очолював похоронну процесію у своїй промові звернувся до присутніх і розказав про Віталія та його подвиг: "Віталій жив спокійним життям і не прагнув бути Героєм, так би це і було, якби не війна. Війна є випробуванням любові до України. Віталій прийняв цей виклик  сміливо і щиро, боровся за Україну до свого останнього подиху".

Нагадав, що потрібно щоденно молитовно трудитися - ревно просячи Господа Бога за довгоочікуваний Мир та Перемогу над ворогом.

Батькам воїна Віталія на похороні було вручено «Пам'ятний лист на знак глибокої  вдячності за жертовне служіння в лавах Збройних сил України» від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Віталія Промовича з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, завтра, 12 листопада, Тернопіль попрощається з молодим Героєм Юрієм Стефанишиним.

Фото Підволочиської селищної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео