Ростислав Фук

Обіцяв звільнити від відповідальності за ухилення від мобілізації: підозрюють жителя Тернопільщини

Одразу після передачі частини грошей фігуранта затримали

Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі поліції Тернопільщини викрили 35-річного мешканця Чортківського району. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

Правоохоронці кажуть, за 5 000 доларів підозрюваний запропонував чоловікові вирішити питання з щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Підозрюваний переконував, що має впливові зв’язки та сказав, що передасть кошти вигаданим друзям з одного з відділень поліції Чортківського райуправління поліції та місцевого територіального центру комплектування, каже начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.

Поліцейські задокументували протиправну діяльність. Одразу після передачі частини грошей фігуранта затримали в процесуальному порядку.

Наразі слідчі поліції оголосили зловмиснику про підозру за частиною 3 статті 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, слідчими поліції повідомлено про підозру жителю Тернополя у допомозі нелегально покинути країну військовозобов’язаним.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео