Віра Олександрович

Обіцяного три місяці чекають: на Тернопільщині водія покарали за… спирт

Спирт

Завдяки працівникам податкової міліції Тернопілля вдалося упередити втрати бюджету у понад 350 тис. грн. Нарешті є відповідне рішення суду.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Працівники підрозділів податкової міліції Головного управління ДФС в області здійснюють заходи, спрямовані на витіснення із обігу незаконно виготовленої продукції, що становить загрозу для життя і здоров’я людей, - кажуть у податковій. - Зокрема, це стосується підакцизних товарів: алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, торік у грудні співробітниками податкової міліції вилучили із незаконного обігу 2,4 тис. л спирту орієнтовною вартістю 650 тис. грн. Його чоловік перевозив без будь-яких документів.

У законодавстві передбачили: виробництво спирту і його реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а транспортування відбувається лише із відома органу державної фіскальної служби і за наявності належним чином оформлених документів на перевезення, - уточнили у податковій.

Тож нещодавно у суді ухвалили рішення про  конфіскацію вказаного спирту у власність держави.

До речі, у разі потрапляння цієї партії спирту у підпільне виробництво його вистачило б на виготовлення близько 12 тис. пляшок горілки. При цьому збитки бюджету від несплати податків склали б понад 350 тис. грн (читайте також ТУТ прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео