Ростислав Фук

Оборонець Маріуполя отримав квартиру в Тернополі

Чоловік став на захист України ще у 2015 році

Морський піхотинець Геннадій Дермановський отримав власну квартиру у Тернополі за програмою «Вдома». Він став першим оборонцем Маріуполя, який отримав квартиру від організації саме в цьому місті, пише MRPL.city

Геннадій став на захист України ще у 2015 році. Повномасштабне вторгнення зустрів у Маріуполі. Під час бойових дій на території «Азовсталі» захисник ледь не загинув. Росіяни обстрілювали комбінат з корабельної артилерії. Один снаряд прилетів в укриття, де перебував Геннадій з побратимами. Четверо військових внаслідок удару загинули. Дермановський дістав перелам семи ребер, пневмоторакс та тяжке поранення ноги.

Наприкінці травня оборонець за наказом керівництва вийшов з «Азовсталі» у полон. За місяць в нелюдських умовах він втратив 20 кілограмів. Повернувшись з неволі, захиснику зробили всі необхідні операції. Та найголовніше - він знову побачив сина, який лише наприкінці квітня 2022 року зміг виїхати з Маріуполя. Тепер хлопчик разом із татом житиме у власній квартирі.

Символічно, що «Азовсталь» стала останнім прихистком для оборонців Маріуполя. А тепер нас підтримує проєкт «Серце Азовсталі». Я був вражений, що не лише житло надають, а й далі є програми, які залучають звільнених військовослужбовців до корисних справ, - розповідає Геннадій Дермановський.

Оборонець має чимало захоплень. Основні з них - спорт і мотоцикли. Надалі Геннадій співпрацюватиме із «Серцем Азовсталі» за програмою «Спорт».

Фото: «Серце Азовсталі»

Вибір читачів за тиждень

Відео