Тамара Коблик

«Одягнув червоні рукавички і вистрелив»: у поліції повідомили нові подробиці про підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон (відео)

Підозрюваного у вбивстві Фаріон відправили під арешт на 60 днів без права застави

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів. Про це Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив під час брифінгу у Львові.

Наразі правоохоронці аналізують та вивчають зміст матеріалів, що були вилучені з телефону підозрюваного. Зокрема, йдеться про скриншоти листувань, пошукових запитів щодо діяльності місцевих органів влади та конкретних осіб.

Правоохоронці також перевіряють версію щодо причетності російських спецслужб до організації вбивства Ірини Фаріон.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Наразі в одному з судів Львова розглядається клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Підозрюваного у вбивстві Фаріон відправили під арешт на 60 днів без права застави. Про це повідомляє Суспільне.

Під час брифінгу у Львові правоохоронці також розповіли про проведений обсяг роботи для ідентифікації підозрюваного, а саме:

  • Опитано 900 свідків.
  • Проаналізовано відео з понад 170 камер спостереження.
  • Призначено 22 судові експертизи.
  • Опрацьовано понад 9 000 фотознімків з камер спостереження.

Також для ідентифікації використали 5 видів програмного забезпечення. Складність встановлення особи підозрюваного полягала в тому, що чоловік був в окулярах.

Ігор Клименко повідомив, що по прибуттю на місце вбивства Ірини Фаріон, поліціянти вилучили гільзу калібром 9х18 мм. Наразі вона на експертному дослідженні.
 
Зброя специфічна, не бойова. Патрони поступили в Україну у 2017-2018 роках, близько 1 млн штук. Наразі слідство встановлює коли і де була придбана зброя, — зазначив Міністр внутрішніх справ на брифінгу у Львові.
За хвилину до вбивства камери відеоспостереження зафіксували підхід підозрюваного до місця, де стояла Ірина Фаріон в очікуванні таксі. Після цього чоловік одягнув червоні рукавички, дослав патрон у патронник та здійснив постріл у жінку.

Попередньо, підозрюваний підійшов до Ірини Фаріон на досить близьку відстань. Після скоєння злочину він втік з місця події, що фіксують камери спостереження. За два дні, коли у Львові тривало прощання з загиблою, підозрюваний залізницею виїхав до Дніпра.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон прибув до Львова за 10 днів до скоєння злочину.

Підозрюваний прибув до Львова залізницею. За цей період він змінив три квартири у центрі міста. Ці факти підтверджують квитанції про оплату рієлторських послуг.

Також упродовж двох місяців чоловік купував необхідний одяг та аксесуари задля конспірації у різних містах України з доставкою до Дніпра. Згодом він надіслав собі ці речі поштою до Львова.

Підозрюваний у скоєнні вбивства прокладав шляхи відходу, змінював одяг та манеру ходи. Під час розвідки та підготовки до злочину він обстежував та вивчав прилеглу територію будинку, де проживала Ірина Фаріон. Чоловік чекав поблизу її дому по кілька годин, не сходячи з місця.

У телефоні підозрюваного виявили пошукові запити щодо купівлі зброї, необхідного одягу та аксесуарів для маскування, а також скриншоти сторінок соціальних мереж Ірини Фаріон.

Нагадаємо, Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху 19 липня.

Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон 25 липня.

Фото та відео Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео