Оксана Бучко

Оксана Забужко застерегла тернополян від образу «червоної шапочки»

unnamed (10)

Незаплановану книгу «І знову я влізаю в танк», яку народила війна, презентувала у Тернополі провідна українська письменниця Оксана Забужко. Вперше цього року авторка відомих прозових творів та лауреат численних нагород завітала на мистецький фестиваль «Ї».

- Ми маємо війну авторів проектованих тоталітарних режимів проти всього світу, - зазначила Оксана Забужко. -  Це все тільки видається мережею дрібних конфліктів. Людство прогледіло становлення імперії спецслужб. А що стосується України, війна народжувалась із оббріхування стосунків Сходу та Заходу через пропагандистські ресурси.

Письменниця також привезла книгу «Шевченків міф України», на сторінках якої проаналізувала виклики 20 століття у текстах Шевченка.

- Ми  сьогодні маємо ті самі виклики, які потрібно розуміти, - додає Оксана Забужко. - Неприпустимо залишатись безпорадними «червоними шапочками», які весело гуляють у лісі. Шевченко був  людиною, яка стикалась з історією віч-на-віч. У 8-ому класі його творчість в усіх масштабах не сприймається. Мене пробило на розуміння її після 30 років.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео