Ростислав Фук

Ольга Павлючок з Тернопільщини відзначила 100-річний ювілей (фото)

Жінка виховала двох синів, у неї - четверо онуків, семеро правнуків та двоє праправнуків

10 серпня 100-річчя святкує мешканка села Підгородне Тернопільського району Ольга Павлючок. Привітали ювілярку прийшли рідні, сусіди, парох села та місцева влада. Про це повідомляють на сторінці Підгороднянської громади.

Ольга Павлючок народилася 10 серпня 1922 року в селі Гвоздів Грубешівського повіту Люблінського воєводства на Холмщині. Там вийшла заміж, народила старшого сина Володимира. У 1945 році родину депортували на Тернопільщину. Оселилися в Підгородньому (тодішня Іванівка). Тут в Ольги та Олександра народився молодший син Зеновій. Працювала пані Ольга в місцевому колгоспі на ланці.

На жаль, не часто доводиться вітати жителів громади зі 100-річним ювілеєм, адже таких довгожителів у нас небагато. Це те покоління, на долю якого випали повоєнні лихоліття, голод, репресії, депортації. Ці люди є прикладом для нас усіх і заслуговують великої поваги і шани», - каже голова громади Сергій Чапрак.

Жінка поховала чоловіка та старшого сина. Молодший син живе в Чехії. Зараз Ольга Павлючок живе з невісткою Катериною та онукою Марією. А загалом родину має велику - четверо онуків, семеро правнуків та двох праправнуків.

Вітання і многая літа ювілярці!

Нагадаємо,  30 липня столітній День народження відсвяткувала мешканка Черниховець на Збаражчині. А 9 липня 105 років виповнилося Петру Федаку з Хлопівки Хоростківської громади Чортківського району. Чоловік читає без окулярів, доглядає бджіл, щонеділі ходить до церкви й навіть планує пережити путіна. 

Фото Підгороднянської громади

Вибір читачів за тиждень

Відео