Жителька Тернопільщини відсвяткувала 100-літній ювілей

Дружня родина – найцінніше багатство пані Ольги. Тож можливо, саме в щирості та любові до найрідніших людей, любові до Бога і криється секрет її довголіття

Свій столітній День народження мешканка Черниховець, що на Збаражчині, відзначила у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці? куди ходила впродовж 84 років. Тут вона співала у хорі. Священники, серед який і чоловік внучки Лілії, відслужили Божественну Літургію за ювілярку. Про це пише «Сільський господар».

Пані Ольга – уродженка села Верняки, пережила лихоліття Другої світової війни, дочекалась із фронту чоловіка, з яким прожила у шлюбі 65 років. Виростила двох чудових доньок. Не покладаючи рук, трудилась на колгоспному полі, готувала обіди трактористам, комбайнерам.

Найбільшим багатством, яким дорожила упродовж свого життя, за словами дочки Лесі Маланюк, була щира віра у Господа.

Храм для мами воістину святе місце, де черпала життєву наснагу, любов до своєї родини та ближніх. Нас, дітей, виховували в любові до Господа і це дало благословенні плоди для нашої родини.

Старша  донька Аркадія додає:

Мама мала командирський характер, – навіть тато слухався її. І тепер, у такі поважні літа, коли сама уже не має сил поратися на землі, усе має бути під її контролем, постійно допитується: чи посадили город, як і що посходило…

У вільну хвилину ювілярка дуже любила брати до рук голку і при гасовій лампі вишивати. Назбиралася ціла колекція рушників, частина з яких є у музеї в одному з монастирів у Львові, де служить її онук.

Оскільки у родині усі люблять співати, а правнуки грають на семи музичних інструментах, то душевні пісні часто лунали на родинному обійсті. Пані Ольга й сама співала у сільському та церковному хорі, грала у виставах, які разом із односельцями ставили на сільській сцені.

Дружня родина – найцінніше багатство пані Ольги. Тож можливо, саме в щирості та любові до найрідніших людей, любові до Бога і криється секрет її довголіття.

Нагадаємо, чи не найстарша людина на Тернопіллі, а може, й в Україні – Петро Федак з Хлопівки Хоростківської громади Чортківського району, котрому 9 липня виповнилося 105 (!) років, читає без окулярів, глядить бджоли, щонеділі ходить до церкви й навіть планує пережити путіна. 

Надія Шподарунок

Вибір читачів за тиждень

Відео