Орест Сарматський

Оприлюднено, за що три громади з Тернопільщини отримали по 35-55 тис. доларів

decentralisation-3-01-e1484578741938-300x242 (Copy)

Грошові нагороди за поступ у спроможності отримали три громади із Тернопільської області

Результати Індексу спроможності громад презентували в рамках програми DOBRE у Тернополі, яка щороку вимірює такий Індекс за 20-ма показниками діяльності місцевого самоврядування.

- Основні характеристики, які оцінюються – лідерство та управління, надання послуг у громаді, управління фінансами та бюджетом, участь громадськості. Система вимірювання дає змогу побачити слабкі та сильні сторони місцевого самоврядування в конкретній громаді, визначити акценти і покращувати результати. Ми бачимо, що часто навіть маленькі громади демонструють вражаючі результати якісного росту, - сказав координатор комунікації децентралізації в Західній Україні Українського кризового медіа-центру Михайло Цьомик.

Сьогодні ж керівник програми USAID DOBRE Беррі Рід вручив сертифікати на додаткове фінансування проектів громадам-партнерам, які продемонстрували найбільший рівень зростання показників спроможності впродовж року.

Теребовлянська та Шумська міські об’єднані громади отримали по 55 тисяч доларів. А одна з найменших, але успішних громад в області – Іванівська, – отримала 35 тисяч доларів додаткового фінансування. Переможці самі оберуть на які проекти згідно із стратегією розвитку підуть ці ресурси.

Довідково. Індекс спроможності місцевого самоврядування (Participatory Municipal Capacity Index – PMCI) розроблений організацією Global Communities та адаптований у рамках програми DOBRE для оцінки місцевого самоврядування в Україні.

Фото: inrespublika

Вибір читачів за тиждень

Відео