Орест Сарматський

Органічні виробники просять підтримки Уряду (Агроновини)

1401 (Copy)

Спілка виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» від імені суб’єктів виробництва органічної продукції в Україні звернулася до Володимира Гройсмана з пропозиціями щодо подальшої підтримки розвитку цієї галузі. У Кабміну вони просять виділити 600 млн грн на 300 тис. га земель у проекті Держбюджету на 2020 та наступні роки.

Пише про це сайт «АгроЮг».

Виробники органічної продукції пропонують виділені кошти розподілити наступним чином:

* господарствам, що мають під органічним сільськогосподарським виробництвом до 500 га, 3 тис. грн/га(100 тис. га х 3 тис. грн/га = 300 млн грн);

* господарствам, що мають під органічним сільськогосподарським виробництвом до 1000 га, 2 тис. грн/га (100 тис. га х 2 тис. грн/га = 200 млн грн);

* господарствам, що мають під органічним сільськогосподарським виробництвом понад 1000 га, 1 тис. грн/га (100 тис. га х 1 тис. грн/га = 100 млн грн.).

Сезон овочів борщового набору 2019 розпочався з низьких цін

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Сезон овочів борщового набору врожаю 2019 р. вже стартував. На гуртових ринках країни присутні всі позиції, за винятком моркви. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Якщо ціни на «старі» овочі продовжують зростати, то вартість продукції нового врожаю знижується досить швидко.

За останній тиждень квітня ціни на ранній буряк в Україні знизилися на 14%, вартість ранньої цибулі зменшилася на 7%, рання картопля подешевшала майже на 40 %, а рання капуста впала в ціні більш ніж в 2 рази.

Пропозиція раннього «борщу» формується із продукції вітчизняного виробництва та імпорту. Так, якщо ринок ранньої капусти сьогодні майже повністю зайняв вітчизняний виробник, то ринок ранньої цибулі – це суто імпортна продукція виробництва Узбекистану та Єгипту.

У структурі ринку ранньої картоплі частка вітчизняної продукції становить приблизно 20%. Частка раннього буряку українського виробництва складає приблизно 60%, імпорт переважно надходить із Узбекистану.

В порівнянні з минулим роком, ціни ранню капусту впали майже в 2 рази, а картопля вітчизняного виробництва подешевшала в 1,5 рази. Ціни на ранній буряк, поки що, тримаються на тому ж рівні цін, що і рік тому

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео