Особливі марки, які діють лише один день, показали у Тернополя

Сьогодні, 1 листопада, у приміщенні Тернопільської загальноосвітньої школи №4 відбулося урочисте погашення поштових марок, приурочене події, яка відбулася 100 років тому.

Марки виготовили спеціально до сьогоднішнього свята – 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки. До святкування такої важливої події в історії Тернополя та країни долучилася і «Укрпошта». Компанія створила особливі марки, які будуть дійсні лише один день, – 1 листопада. Такі ж погашення поштових марок відбулися сьогодні у Львові та Івано-Франківську.

–  «Укрпошта» вже традиційно долучається до всіх важливих ювілейних подій у житті міста, спеціальним погашенням поштових марок і конвертів. Воно відбувається поштовим штемпелем, який діє лише один день. Ми дуже горді, що сьогодні увіковічимо події історичної давності, такі важливі для кожного з нас, – розповідає директор Тернопільської дирекції публічно-акціонерного товариства «Укрпошта» Любов Гринчишин.

12
12

11
11

Недаремно для погашення марок вибрали будівлю, де зараз навчаються діти. Бо це воно є унікальним тим, що колись тут перебував уряд Західноукраїнської республіки, коли його витіснили зі Львова.

– Хоч вони і мали противників, але знайшли у собі сили об’єднатися, і це дійсно буде слугувати для нас певною настановою. Бо ж наша країна має бути сильнішою, міцною і ці уроки для нас дуже цінні, не лише в історичному плані, але й у виховному. Саме тому ми сьогодні у штабі керівництва, який зараз є школою і виховує дітей – наше майбутнє і молодь, яка має високий моральний дух, орієнтується у певних цінностях. Бо ж коли молодь має міцний світогляд, тільки тоді вони зможуть продовжити справу, яка передавалася через століття, – вважає заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

5
5

Опісля привітальних слів, представники влади спільно з працівниками «Укрпошти» здійснили традиційне для Тернополя погашення конвертів та марок спеціальним штемпелем. І такими діями увіковічнили на маленьких листочках ті події, що є дуже важливими для народу та жителів міста.

 

10
10

6
6

7
7

1
1

2
2

Довідково: Західноукраїнська Народна Республіка – це українська держава, яка існувала протягом 1918-1919 років (формально до 1923 р.). Така українська держава ширилася на західній території країни та мала за столицю місто Львів.

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео