Отакої! Тернополянам курятину реалізують дорожче, ніж м'ясо в Європу
Ціна на курятину в Україні дорівнює ціні м'яса на експорт.
Вартість реалізованого на внутрішній український ринок м'яса курятини «Нашої ряби» за 2017 рік зросла в доларовому еквіваленті на 21%.
Про це йдеться у публікації «Покупці курятини «Наша ряба» годують 70 країн світу» пише «Агро-Бізнес» із посиланням на видання «Бізнес медіа».
Автори публікації наводять дані, згідно з якими вартість 1 кг тушки курки ПАТ «Миронівський хлібопродукт» («Наша ряба») в 2014 році становила на внутрішньому ринку 20 грн, в 2015 – 31,5 грн, а в 2017 – 55 грн. При цьому, за розрахунками видання, курятина українцям продається за цінами вищими, ніж для зарубіжних споживачів.
«Виявляється, ціна на курятину в Україні дорівнює ціні м'яса на експорт! А враховуючи, що в експортній ціні закладена також дорога логістика, виходить, що м'ясо в Україні коштує дорожче, ніж на експорт!» йдеться, зокрема, у публікації.
У той же час, саме Миронівський хлібопродукт залишається головним споживачем державних дотацій на підтримку АПК в Україні. У 2017 році ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша ряба») отримав 1,4 млрд гривень – 40% від усієї суми державних дотацій, виділених у бюджеті для всього українського АПК, - наголошується у статті.
Фото – відкриті джерела