Орест Сарматський

Озвучено поради щодо посадки помідорів 2021 (Агроновини)

2201 (Copy)

Помідори в Україні – одна з лідируючих овочевих культур. Вони добре приживаються на наших городах завдяки помірному клімату і родючій землі. Вирощувати помідори на ділянці нескладно, але в період саджанців вони досить вразливі.

Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

Коли і як висаджують помідори

Посадку помідорів, як правило, проводять через розсаду – спочатку насіння сіють в ящик, коробку або в стаканчики і залишають в будинку в теплому місці. Через 2 місяці саджанці пересаджують в ґрунт на город або теплицю.

Якщо ви плануєте вирощувати помідори в теплиці, насіння потрібно висівати в середині березня. Тоді пересадка в землю проводиться в середині травня. Насіння для посадки в город висівають на початку квітня, а на початку червня пересаджують у відкритий ґрунт.

Для посадки насіння замочують в сольовому розчині або живильному розчині. У вологий і пухкий ґрунт сіють насіння помідорів на розсаду. Через 12 днів сіянці можна пересаджувати в окремі стаканчики. Саджанці тричі підгодовують добривами.

Через 50-60 днів саджанці висаджують в ґрунт. Температура ґрунту при посадці помідорів повинна бути не менше +16 градусів. Якщо термін посадки вже підходить, а земля холодна – можна нагріти її, накривши плівкою на 2 тижні.

Сприятливі дні для посіву за місячним календарем

Щоб сходи зійшли міцними і здоровими, при їх посадці потрібно враховувати фазу Місяця. Деякі дні місячного циклу вважаються несприятливими для роботи з рослинами, а в інші вважаються врожайними.

Сприятливі дні для посіву насіння на розсаду:

– в березні: 4, 7-9, 12-14, 17-25;

– у квітні: 3, 5, 8, 13-22, 25-28.

Сприятливі дні для посадки розсади в ґрунт:

– у травні: 2, 5-7, 12-17, 19-22, 24-26;

– в червні: 2, 3, 7, 8, 15-25, 15-25, 29, 30.

   

Стало відомо, чому Україна втрачає до 30% урожаю зерна

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Україна має величезний потенціал виробництва і переробки зернових, і олійних сільськогосподарських культур, повне розкриття якого стримується рівнем розвитку інфраструктури зберігання зібраного врожаю.

Про це повідомляє pro-consulting, пише agronews.ua.

Аналіз ринку зерносховищ в Україні свідчить про наявність в країні близько 800 сертифікованих елеваторів, загальна ємність яких дозволяє зберігати приблизно 33,8 млн тонн зерна, що майже вдвічі менше врожаю, який аграрії збирають щороку. Відповідно до загальноприйнятих міжнародних норм, інфраструктура зерносховищ повинна вміщати валовий середньорічний збір зернових з коефіцієнтом 1,2.

Найбільш витратними є будівельні роботи, придбання устаткування і формування фонду оборотних коштів. За умови грамотно складеного бізнес-плану, рентабельність інвестицій в таким елеватор складе 91%, а період його окупності становитиме менше шести років.

Вибір читачів за тиждень

Відео