Ростислав Фук

П'яні водії на Тернопільщині ставлять антирекорди

Патрульні продовжують виявляти водіїв, які сідають за кермо в стані алкосп'яніння

алкоголь за кермом

Трьох водіїв у стані алкогольного сп'яніння виявили правоохоронці Тернопільщини за добу. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції області.

Так, близько 12 години ночі на дорозі «Доманове — Тереблече», інспектори зупинили автомобіль УРАЛ, водій якого порушив правила дорожнього руху. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки. Прилад зафіксував 0.86 проміле алкоголю в крові водія. На нього склали адміністративні матеріали та направили автомобіль на арештмайданчик, з подальшим його вилученням на потреби оборони.

Інший порушник, який керував автомобілем Dacia, уже був позбавлений права керувати транспортним засобом за рішенням суду. На пропозицію патрульних пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу чи в найближчому медичному закладі, чоловік категорично відмовився. Поліцейські склали на нього протокол за частиною 2 статті 130 (Вдруге протягом року керування транспортним засобом в стані сп'яніння), винесли постанову за частиною 4 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) та направили автомобіль на арештмайданчик.

Ще один випадок стався за участю водія, який, керуючи автомобілем ВАЗ, також порушив правила дорожнього руху. Інспектори зупинили автівку та, в ході спілкування з водієм, виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 2.93 проміле алкоголю в крові водія, що суттєво перевищує допустиму законом норму.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео