Тамара Коблик

П'ять способів, як відлякати кота від новорічної ялинки

Найбільшу небезпеку для котів представляє дощик та мішура

Коти обожнюють гратися ялинковими прикрасами на ялинці. Буває, так забавляються, що перекидають ялинку. Щоб цього не сталося Gazeta.ua розповість, як відлякати кота від святкового дерева на період різдвяно-новорічних свят.

Обприскайте гілки ялинки водою з ефірною олією лимона чи апельсина. Коти ці запахи не люблять, тож ваша кішка не буде намагатися попробувати на зуб хвою.

Штучне дерево можна збризнути ефірною олією, що теж відлякає кота.

Ви також можете розкласти мандаринові або апельсинові кірки під ялинкою, щоб кіт не захотів туди підходити.

Розкидайте під ялинкою соснові шишки, окропивши їх ефірними оліями. Коти не ходять по шишках.

Можна спробувати навколо ялинки розставити апельсини чи мандарини або лимон. Цей лайфхак точно спрацює. Котики не підійдуть до ялинки геть близько. Будуть лише спостерігати.

Обгородіть ялинку чи обмотайте низ дерева фольгою. Коли кішка наступає на неї лапками, видає неприємний для тварини шурхіт.

Справжня ялинка потенційно небезпечніше штучної. У справжньої ялинки гострі голки, які можуть порізати або проколоти шкіру кота. Крім того, соснові голки можуть виділяти токсичні речовини, якщо їх жувати.

Як вберегти ялинку та іграшки від кота

Якщо ялинка натуральна і кріпиться у контейнері з водою, закрийте доступ до контейнера целофаном, щоб у кота не було спокуси напитися води або зробити там туалет.

Встановлюйте ялинку таким чином, щоб кіт не міг зістрибнути на неї з шафи, підвіконня, стола чи іншого предмету інтер'єру.

Закріплюйте ялинку не тільки у низу, а ще як мінімум зверху або збоку, щоб кіт не зміг її перекинути.

Відмовтеся від скляних іграшок. Замініть їх на пластикові або іграшки з тканини. Останній варіант найкращий. Навіть якщо кіт позбиває на підлогу усі іграшки великої шкоди від цього не буде.

Розвішуйте прикраси на метр вище від підлоги, щоб зменшити котикові спокусу погратися ними.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео