Тамара Коблик

Пам'яті Юрія Лубковича: заснували стипендію імені тернополянина, який загинув у авіакатастрофі в Броварах

Стипендію запровадили випускники і керівництво програми Canada Ukraine Parliamentary Program, за якою стажувався Юрій Лубкович

На честь загиблого в авіакатастрофі державного секретаря МВС, тернополянина Юрія Лубковича заснували стипендію. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила Вікторія Ілінська.

Випускники та керівництво програми CUPP (Canada Ukraine Parliamentary Program), за якою він стажувався, запровадили стипендію імені Юрія Лубковича. - йдеться у дописі. - Щоб такі ж талановиті українські хлопці та дівчата, як Юра, мали можливість пройти подібне стажування, а потім нові навики використати в Україні.

Для цього випускники запустили фандрайзер для майбутніх стажерів з України. Він знаходиться на американській платформі GoFundMe. На меті зібрати 50 тисяч доларів. Цих грошей буде достатньо для фінансування принаймні 5 таких стипендій.

Нагадаємо, гвинтокрил ДСНС розбився зранку 18 січня у Броварах Київської області. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар, тернополянин Юрій Лубкович.

Розглядають декілька версій: СБУ розпочала розслідування авіакатастрофи у Броварах. Серед основних версій — порушення правил польоту, технічна несправність та умисні дії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео