Віра Олександрович

Пенсії – у безпеці: лише Тернопільщина дала майже мільярд

Гривні10

Протягом 4-х місяців цього року платники Тернопільщини сплатили 984,1 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Ця сума перевищила минулорічні надходження аж на 224,9  млн грн, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

 - Лише у квітні сума надходжень ЄСВ склала 261,7 млн грн, що на 53,9 млн грн більше, ніж у квітні 2017 року, – кажуть у податковій. 

Нагадаємо, що із 01.01.2018 р. ФОП звільнили від сплати єдиного внеску за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами із інвалідністю, або досягнули віку, встановленого ст. 26 Закону №1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і отримують, відповідно до закону, пенсію або соціальну допомогу.

 - Такі особи можуть бути платниками ЄСВ винятково за умови їх добровільної участі у системі, тобто при поданні звіту, – уточнюють фахівці.

До речі, із 01.01.2018 р. змінили розмір мінімального страхового внеску для платників єдиного податку І групи. Відтепер сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, тобто – 819,06 грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео