Перед виборами відновили роботу експертної ради, що слідкуватиме за журналістами

14

Початок виборчої парламентської кампанії спричинив відновлення експертної ради, що допомагатиме та слідкуватиме за дотриманням виборчого законодавства і професійних стандартів у журналістських матеріалах.

Про відновлення роботи незалежної експертної групи з питань діяльності мас-медіа при Громадській раді Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомили на засіданні 4 червня, повідомляє Детектор Медіа. 

На своїй першій нараді учасники групи запропонували створити архів із корисними посиланнями що відповідатимуть на питання дотримання закону при написанні журналістами матеріалів, що стосуватимуться виборів. Окрім того, спірні питання дотримання законодавства експертна група приймає на адресу nrada@nrada.gov.ua з приміткою «для експертної ради». Відтак, рада матиме змогу відреагувати на запити медіа, здійснювати незалежну експертизу виборчих матеріалів.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео