Віра Олександрович

Переселенцям у Тернополі готують нові місця для розселення, 150 людей знайдуть прихисток у лаврі

Тимчасові місця для розміщення внутрішньо переміщених осіб у Тернополі вже почали облаштовувати у школах і приміщеннях, де є великі зали.

Про це повідомили сьогодні, 8 березня, під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації. Зокрема, голова обласної держадміністрації (ОДА) Володимир Труш запевнив, що наш край уже навчився жити в умовах війни.

- У нашу область продовжують прибувати переселенці, - стверджує він. – Також ми не припиняємо надавати гуманітарну допомогу регіонам, що постраждали від агресії. Лише речей першої необхідності у Харків та Київ поїхало близько 400 тонн. Окрім того, ми вже відправили з області 350 тонн борошна.

Також очільник нагадав про ініціативу Уряду щодо підтримки підприємців із регіонів, де тривають бойові дії. До того ж, військово-цивільні адміністрації тепер мають право контролювати ціни в роздрібних мережах на соціально-значущі товари.

Крайній зліва - міський голова Тернополя Сергій Надал

- Допомога переселенцям – головне завдання на сьогодні, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Прошу тернополян ставитися із розумінням до усіх, хто залишається або лише спиняється у нас. Ці люди багато пережили. Дехто з них все майно втратив і рідних. Вони – у важкому психічному стані.

Принагідно він також попросив і внутрішньо переміщених осіб бути толерантними, адже морально важко зараз усім. На цьому тлі дуже приємно, що наше місто нині відвідують і високі іноземні гості. Зокрема, за його словами, у Тернополі сьогодні побував мер міста Канни. Така підтримка необхідна всім, впевнений наш мер.

Справа - голова обласної ради Тернопільщини Михайло Головко

- Не треба забувати про позитивні новини! – у свою чергу, зауважує голова обласної ради Тернопільщини Михайло Головко. – Просування ворога у бік інших населених пунктів немає. Ба більше, наші вояки проводять контрнаступи і знищують сили противника. Він – деморалізований, йому бракує ресурсів. Тому у нас – бойовий настрій. Тішить, що за даними митниці, в Україну повернулися 80 тисяч чоловіків. Вони вже стали на захист нашої держави. 

До речі, 150 переселенців погодилися взяти на повне своє забезпечення у Почаївській лаврі. Через це Володимир Труш ще раз наголосив, що релігійне питання треба вирішувати обережно. Мовляв, священики із лаври засудили війну і дії Росії. Ба більше, вони вже почали розривати стосунки із керівництвом Московського патріархату. Тож заклики «йти і виганяти» особливо нині - недоречні.

Фото з відкритих джерел і трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація

Вибір читачів за тиждень

Відео