Віра Олександрович

Першу частину пакету допомоги отримають підприємці з Тернопільщини (відео)

Підприємців в Україні під час воєнного стану звільнили від сплати низки податків. Жителів Тернопільщини, які обрали власну справу, це також стосується.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні сьогодні, 7 березня. Зокрема, він анонсував перший пакет допомоги українським підприємцям. Частину із них звільнять від сплати податків. Нагадаємо, штрафів у разі несплати за надані комунальні послуги жителям Тернопільщини також не нараховуватимуть.

Отже, кого звільнили від сплати податків:
*ФОПів  I-ї та II груп - повністю від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ);
*підприємства і ФОПів III групи - від сплати ЄСВ за найманих працівників, яких призвали до лав ЗСУ та інших захисних формувань, у тому числі - тероборони.

Окрім того, бізнес звільнили від сплати податку за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. При цьому відтермінують сплату податків для всіх підприємств, які неспроможні їх заплатити.

- Пакет допомоги діятиме під час воєнного стану і щонайменше рік після його завершення, - стверджує Володимир Зеленський. - І це - лише перша частина великого пакету допомоги.

До речі, Президент Володимир Зеленський у цьому зверненні наголосив на необхідності впровадження нового санкційного пакету. Зокрема, йшлося про відмову від нафти і нафтопродуктів з Росії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео