Віра Олександрович

Майже 6 тисяч краян записалися у добровольчі формування тероборони на Тернопільщині (відео)

Уже діють 12 повноцінних добровольчих формувань, створених у місцевих громадах. Незабаром усім, хто володітиме зброєю, видаватимуть спеціальні посвідчення.

Про це повідомили о 15.30 сьогодні, 8 березня, під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації. Нагадаємо, лише вчора очільники краю повідомили про ситуацію з переселенцями у нашому краї, а також оприлюднили дані перевірок у Почаївській лаврі.

Голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш

- Важливий крок, який ми сьогодні ухвалили на нараді у Штабі оборони, - це чітке визначення вигляду посвідчення, котре будуть видавати людям, які долучилися до добровольчих формувань, - стверджує голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. – Зараз на вулицях багато людей зі зброєю. Але хочу наголосити: її добровольцям видають лише для виконання бойових завдань. Тобто якщо боєць має при собі зброю, то він – на завданні.

Принагідно він повідомив, що загальне число добровольців сягнуло 6-ти тисяч. Тому в області вже вдалося створити 12 повноцінних добровольчих формувань. Міський голова Тернополя Сергій Надал принагідно нагадав про те, що жодні добровольці, тим паче – зі зброєю, не можуть ходити містом без супроводу правоохоронців.             .

- Місто працює, - каже Сергій Надал. – Економіку не можна спиняти. До того ж, певний товар чи послуги можуть бути необхідні людям, які прибувають у наше місто з інших регіонів. Але нагадую, що роботодавцям варто подбати про безпеку своїх працівників у випадку повітряної атаки.

Також він висловив вдячність усім тернополянам, які сьогодні прийшли, щоб висловити шану загиблому Герою – Роману Стецюку.

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол

Обов’язок щодо офіційного оформлення документів і координування дій усіх добровольчих формувань в області повністю ліг на поліцію, підкреслив головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол.

- Поліція має знати все: де зброя, у кого, в якому стані ця людина тощо, - розповідає він. – Тобто всі добровольці чітко слухають накази поліції. Причому добровольці зі зброєю можуть бути залучені до охорони порядку лише в межах своєї громади. Нікуди в інші райони вони не переміщаються.  

До того ж, він повідомив, що на блокпостах у межах Тернопільщини значних проблем уже немає – час очікування 5-10 хвилин. Наразі у Національній поліції намагаються усунути негаразди, що виникли у Вінницькій і Хмельницькій областях.

- Триває акція «віддай машину на потреби оборони», – додає Володимир Труш. – За минулу добу додалася ще одна машина. Тепер їх загалом 11. Причому серед техніки, що вже поступила у розпорядження Національної гвардії чи тероборони, є доволі нові авто. Наприклад, «Тойота Кемрі» 2017 року випуску.

Нагадаємо, до роботи на блокпостах, окрім поліцейських, нині активно долучають бійців тероборони. Відтак краян і тих, хто їде транзитом, просили дослухатися до вимог, які їм висувають при перетині шляхів.

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація 

Вибір читачів за тиждень

Відео