Перевезення бруківки з дамби до театру супроводжуватиме поліція?

бруківка_Дамба

Щоби уникнути крадіжки бруківки, яку зараз збирають з дамби Тернопільського ставу, міський голова Сергій Надал закликав громадських діячів та журналістів самостійно перевіряти, чи дійсно вся бруківка з дамби буде вистелена навколо Драмтеатру, як це і планується.

«Вся бруківка з дамби після відповідної обробки буде перевозитися й ставитися навколо Тернопільського академічного обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка. Жодна бруківка не повинна зникнути. За цим буде слідувати поліція. Якщо будуть встановлені факти крадіжок, я особисто буду вимагати для злодіїв найбільшого покарання. Бруківка з дамби є унікальною, дуже міцною й дорогою, вона ще послужить Тернополю не одне десятиліття», - підсумував Сергій Надал.

За словами Сергія Надала, бруківку на дамбі перекладати не будуть, а постелять спеціальні плити-перекриття.

«Замість бруківки на дамбі встановлять спеціальні плити-перекриття, а зверху встелять асфальт. Трохи згодом будуть робити тротуари, які планують виконати в тому стилі, що й Набережна Ставу. Це буде унікальна технологічна споруда, яка має забезпечити  на довгі роки функціонування дамби, як основної транспортної артерії Тернополя і як стіни-опори Тернопільського Ставу», - зазначив міський голова.

Нагадаємо, що залежно від фінансування, ремонт дамби може розтягтися на роки (про це «Терен» писав ТУТ).

За матеріалами Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео