Віра Олександрович

Перевірили всіх: у Тернополі покарають 8 закладів громадського харчування (фото)

На зв’язку

Лише 8 фактів порушення карантинних вимог зафіксували правоохоронці у Тернополі впродовж останнього тижня. І це при тому, що перевірили за цей час усі об’єкти громадського харчування, що підлягали посиленому контролю.

Про це йшлося під час засідання міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 16 липня. Більшість учасників наради були на зв’язку зі студією через Інтернет. Зауважимо, медики у Ситуаційній кімнаті висловили стурбованість щодо загальної нестабільності із COVID-2019 у нашому краї. Однак на цьому тлі фахівці врешті таки погодилися на проведення пішої ходи випускників у місті 31 липня. 

Осадця
Осадця

Упродовж тижня мобільні групи, до складу яких входять поліцейські, перевірили дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил адаптивного карантину у всіх закладах громадського харчування Тернополя, каже начальник Тернопільського відділу поліції ГУ НП в області Сергій Осадця. – За результатами цих перевірок, виявили 8 фактів порушення карантинних вимог. На адміністрації цих закладів склали протоколи за статтею 44-3 КУпАП. 

Втім, загалом у міських закладах громадського харчування і працівники, і відвідувачі нині намагаються дотримуватися протиепідемічних заходів, підкреслив поліцейський і навіть подякував за це тернополянам.

Гавришків
Гавришків

Нагадаємо, у Тернополі працюють мобільні групи, які контролюють дотримання карантинних вимог у ресторанах, громадському транспорті і на ринках. До складу таких груп входять працівники управлінь Держпродспоживслужби, торгівлі міської ради, міського відділу поліції, управління патрульної поліції і муніципальної інспекції.

– Фахівці працювали і в будні, і у вихідні, – додає Сергій Осадця. – Але у п’ятницю, суботу і неділю роботу посилювали, адже наплив людей тоді був більшим. При цьому ми пересвідчилися, що керівники закладів уже сумлінніше ставляться до дотримання карантинних вимог.

Принагідно він попросив членів Штабу врахувати зміни до «карантинної» постанови Кабміну. Вони почали діяти із 8 липня. У документ внесли певні уточнення щодо проведення масових заходів на відкритому повітрі, а також про режим роботи ресторанів і кафе.

Шевчук
Шевчук

Так, не всі ще, наприклад, у громадському транспорті, дотримуються виписаних на рівні держави вимог, додає начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук. – Тому ми просимо не послаблювати обмежень, а продовжити їх.

Такої ж думки начальник міського управління Держпродспоживслужби Іван Гавришків. Він запевнив, що поодинокі випадки порушень є, але інформація про перевірки значно дисциплінує і працівників закладів громадського харчування, і клієнтів.

– Я би також попросив нічого не змінювати, – каже він. 

До слова, на засіданні Штабу минулого тижня прийняли рішення про надання дозволу на роботу закладів ресторанного господарства, відповідно до чинних режимів роботи, встановлених рішеннями виконавчого комітету міської ради. Тобто дехто із них отримав можливість працювати довше. Проте на засіданні обласного штабу вирішили заборонити роботу розважальних закладів, закладів громадського харчування і закладів культури після 23-ї і до 7-ї години. У Тернополі це також мусять врахувати.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео