Орест Сарматський

Перші суниці вже продають по 300 грн/кг (Агро-новини)

кв16

Перші невеличкі партії української суниці садової з’явились на ринку України.

Збирати врожай почали фермери Херсонської області в теплицях, які опалюються, повідомляє «Інфо-Шувар», пише agroportal.ua.

Як зазначається, таких теплиць досить мало в Україні, холодний березень негативно вплинув на строки визрівання ягоди, тому пропозиція в господарствах поки обмежується 100-200 кг, а ціни становлять 270-300 грн/кг (8,48-9,42 €/кг).

Головний збір тепличної суниці в господарствах Півдня розпочнеться в 20-х числах квітня, на початку травня до них приєднаються господарства Закарпаття.

Також уточнюється, що цього року кількість парників в Україні помітно збільшилась.

1602
1602

«Збільшення площ під літніми теплицями пояснюється бажанням фермерів по-перше, захиститись від погодних ризиків, по-друге, «піймати» преміальну ціну. В минулому році перша українська суниця на гуртових ринках з’явилась на початку травня, продавці просили за неї 60-70 грн/кг (1,88-2,2 €/кг). А вже на початку літа ягода подешевшала в 2,5-3 рази», – коментує ситуацію експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

В Україні скоротяться площі під картоплею

Чергове скорочення виробництва картоплі у комерційному секторі очікується цього року. Населення також може скоротити площі під цим овочем.

Таку думку висловила аналітик плодоовочевого ринку, менеджер ринку «Шувар» (м. Львів) Тетяна Гетьман під час Торгового форуму, що відбувся у рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), пише agroportal.ua.

За прогнозами експерта, капуста серед виробників залишається популярним овочем, і варто очікувати збільшення виробничих площ по ранній та пізній капусті. Виробництво моркви й буряку буде рости, а ціни на них — падати.

1601
1601

Тетяна Гетьман також відмітила, що спостерігається тенденція до збільшення виробництва напівфабрикатів та фасованої продукції з овочів.

Вибір читачів за тиждень

Відео