Віра Олександрович

Петро Якимчук: «Керівники територіальних громад Тернопільщини повинні бути максимально зацікавлені»

Якимчук_222

Легальні доходи жителів Тернопільщини забезпечили додаткові надходження усім бюджетам. Тож керівники територіальних громад повинні бути максимально зацікавлені в отриманні людьми офіційних належних зарплат і в легалізації підприємницьких ініціатив.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Оподаткування легальних доходів жителів Тернопілля сприяло надходженню до місцевих бюджетів краю 2,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) упродовж 9-ти місяців 2021 року, - констатує в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук. - Це - на чверть більше, ніж торік. Тобто приріст цього платежу до показників аналогічного періоду 2020-го склав 25% або «плюс» 565,9 млн грн.

До державного бюджету надійшло 941,2 млн грн податку, а це - на 24% перевищило надходження за 3 квартали 2020 року, або грошей отримали на 184 млн грн більше.

- Загалом, упродовж 9-ти місяців краяни перерахували до бюджетів 3,7 млрд грн ПДФО, що на 749,9 млн грн більше, ніж торік, - додає Петро Якимчук. - Відрадно, що, незважаючи на складні економічні умови через коронакризу, спостерігаємо позитивну динаміку сплати цього платежу.

Посадовець зазначив, що ПДФО – платіж, який є основою місцевих бюджетів у розмірі 70-75%. Завдяки його належній сплаті територіальні громади отримують кошти на покращення інфраструктури, реалізацію соціально-культурних програм місцевого рівня.

- Вважаю, офіційна зайнятість, належні зарплати, легалізація підприємницьких ініціатив сприятимуть додатковим надходженням до місцевих бюджетів, – наголошує податківець. - Тому керівники територіальних громад повинні бути максимально зацікавлені у соціальному захисті громадян.

До речі, на забезпечення соціальних гарантій з Тернопільщини вже спрямували майже 3,6 млрд грн. І ця сума значно вища за торішні надходження.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео