Віра Олександрович

Певні ключі на Тернопіллі роздають безкоштовно і тисячами

ключ

Лише у січні на Тернопільщині електронні ключі безкоштовно отримали понад тисячу громадян.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Відповідно до Закону «Про запобігання корупції», починаючи із січня 2017 року, значно розширили коло осіб, зобов’язаних щорічно до 1 квітня поточного року подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Для подання декларації за минулий рік суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису, отриманий для виконання своїх службових обов’язків. У приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської об’єднаній державній податковій інспекції (ОДПІ) працівники сектору реєстрації користувачів управління сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України надають послуги із безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізосіб-підприємців і громадян.

Протягом минулого року фіскальна служба видала платникам регіону 10 830 посилених сертифікатів електронного цифрового підпису, - констатують фахівці. – Натомість у січні 2017-го спостерігався підвищений попит на отримання електронних ключів, пов'язаний із поданням звітності. Зокрема, у минулому місяці клієнтами пункту реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів стали 1 057 суб'єктів господарювання фізичних і юридичних осіб, а також держслужбовці.

Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України надає послуги електронного цифрового підпису на безоплатній основі. Для цього треба звернутися до відокремленого пункту реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Тернопільській області за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1, 1-й поверх, каб. 122, номер телефону для довідок: (0352) 23-53-61.

Ознайомитися із Регламентом Акредитованого центру сертифікації ключів можна на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру, де в розділі «Реєстрація користувачів» розмістили перелік реєстраційних документів (зразки їх заповнення) для кожної категорії платників податків та іншу корисну інформацію, - додають фахівці.

До слова, для безперешкодного і комфортного отримання послуг електронно-цифрового підпису не потрібно відкладати візит до представництв Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС на кінець звітного періоду.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Окрім ДФС в області, ключі можна отримати безкоштовно, зокрема, в АЦСК органів юстиції України у Тернопільській області за адресою: вул. Білецька, 51, м. Тернопіль. Також в АЦСК державної казначейської служби України в області: бульвар Т. Шевченка, 3 і 39, Тернопіль; вул. Шевченка, 15, Бережани; вул. Агнона, 3, Бучач; вул. В.Чорновола, 1а, Кременець; вул. С.Бандери, 20, Чортків) і в «Приват-24».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео