Тамара Коблик

Підгаєччина попрощалася з Героєм Іваном Борсуком (фото)

Захиснику було 29 років. Вічна йому пам'ять

Вчора, 14 липня, Івана Борсука поховали у його рідному селі - Старе Місто. Про це повідомили на сторінці Підгаєцької міської ради у фейсбуці.

«Я вже вчуся стріляти, вчуся захищати»,- так сказав Іван священнику Миколі Мидляку при одній із телефонних розмов із військового полігону у Яворові. Навчився… і не тільки тримати зброю, а й, як і мріяв - навчився захищати свою батьківщину! І як справжній Герой загинув за те, щоб ми з вами жили у вільній, незалежній, соборній і демократичній державі, - йдеться в повідомленні.

Іван Борсук народився 18 січня 1993 року у селі Старе Місто, що на Підгаєччині, Тернопільщина. Зі слів отця Миколи, Іван був добрий хлопчина, справжній християнин, який з дитинства ходив до церкви. А у роту охорони пішов з метою навчитися тримати зброю, щоб боронити  рідну землю від московської орди.

Іван закінчив Аграрний ліцей у м. Підгайці, призвали його 3 березня 2022 року, а в середині травня він із побратимами поїхав у Яворів на навчання …

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Івана Борсука з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, без батька залишилися двоє дітей: на Тернопільщині ховатимуть Героя Петра Онищука.

Фото Підгаєцької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео