Ростислав Фук

Підгаєччина втратила трьох Героїв (фото, відео)

У зв’язку з загибеллю військовослужбовців на території Підгаєцької громади з 21-23 липня оголосили Днями жалоби

Із військовим медиком Андрієм Асадовим попрощалися сьогодні у Підгайцях. Тіла ще двох військовослужбовців – Володимира Нанинця та Олега Марковича зустріли сьогодні, 21 липня в місті. Про це повідомили на сторінці Підгаєцької міської ради.

Андрій Асадов народився 15 березня 1998 року у селі Старе Місто Підгаєцької громади. Отримав медичну освіту у Галицькому медичному коледжі імені Євгена Гливи в Підгайцях. Після закінчення коледжу призвався добровольцем, чотири роки служив в АТО, був бойовим медиком 80 окремої десантно-штурмової бригади. 24 лютого 2022 року Андрія Асадова призвали на військову службу по мобілізації. У загиблого Героя залишилися матір та бабуся.

Немає більшої любові, як віддати душу свою за ближнього (цит. зі Святого Письма) - це найбільша пожертва, яку людина може зробити на цьому білому світі. На таку жертовність пішов і Андрій, бо був справжнім сином українського народу, патріотом, який з перших днів російсько- української війни перебував на передовій, виконуючи свій військово-медичний обов’язок, – пишуть на сторінці міськради.

Сьогодні також зустріли тіла ще двох Героїв з Підгаєччини – Володимира Нанинця та Олега Марковича, котрі загинули внаслідок ракетного удару у Часовому Яру.

 Парастас за Олегом Марковичем проведуть сьогодні, 21 липня, о 19:00. Похорон буде 22 липня, о 10:00. Тіло загиблого воїна перевезуть у церкву Святого Миколая у селі Новосілка, де і поховають.

Парастас за загиблим воїном Володимиром Нанинцем відбудеться також сьогодні, 21 липня, о 20: 00 год. Похорон – 22 липня, о 13:00.

У зв’язку з загибеллю Героїв на території Підгаєцької громади з 21-23 липня оголосили Днями жалоби. На знак скорботи за загиблими воїнами просять приспустити Державний Прапор України з чорною стрічкою на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам загиблих бійців із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Героям.

Нагадаємо, 21 липня у Тернополі поховали Героя Ігоря Худого.

Фото Підгаєцької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео