Віра Олександрович

Підприємців з Тернопільщини обдурював шахрай на прізвище Куліков

Шахрай

Шахраї на Тернопільщині вкотре вирішили «розкуркулити» підприємців. При цьому зловмисники велосипеда не вигадують, а застосовують старі і давно «перевірені» схеми.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- У Тернопільській області знову стаються випадки телефонного шахрайства, - наголосили у керівництві місцевої податкової та у відділі внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в області. – Схема звична: або через дзвінок із мобільного телефону, або через СМС-повідомлення шахраї вимагають у підприємців готівку. При цьому зловмисники традиційно представляються керівниками органів ДФС.

Такі шахрайські авантюри, зокрема, відбулися у червні на території Лановецького і Збаразького районів.

- Невідомі, представляючись керівниками податкових інспекцій, телефонували місцевим бізнесменам і вимагали перерахувати їм гроші на банківські карткові рахунки, начебто - для залагодження питань, пов’язаних із проведенням у них перевірок, а також надання матеріальної допомоги чи на якісь інші вигадані нагальні потреби, - уточнили у податковій.

Працівники відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС в області встановили ймовірного власника карткового рахунку №5167 4910 0955 5193, на який невідомий просив скинути гроші. Виходить, підприємців Лановецького району «розкуркулити» намагався якийсь Куліков С.Є. Адже саме на цю людину зареєстрований рахунок у 12/19 відділенні «Ощадбанку».

- Аналогічні випадки у цей же період сталися і на території Збаразького району, - додали у податковій. – Тому ми вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи від ім’я довірених осіб не давали і давати не можуть.

Усім жителям Тернопілля принагідно і наполегливо порадили бути пильними і обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію.

 

Довідка. Якщо вам відома будь-яка інформація щодо неправомірних дій стосовно суб’єктів господарської діяльності області, спрямованих на заплямування честі і репутації ГУ ДФС в області і Тернопільської митниці ДФС, звертайтеся до місцевих органів Національної поліції, а також повідомляйте у Головне управління ДФС в області за номерами телефону (0352) 43-46-45, 43-04-16 (факс), 43-46-38, 098-992-42-82 або особисто приходьте у відділ внутрішньої безпеки за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео