Піша проща «Стежками патріарха Йосифа» та два професійні паломництва відбулися у Зарваниці (фото)

IMG_9665

У суботу, 14 вересня,  відбулася піша проща «Стежками Патріарха Йосифа» із Заздрості до Зарваниці, у якій взяли участь паломники з Києва, Кам’янець-Подільського та інших міст.

Багаторічними організаторами цього паломництва є подружжя Богдана та Світлани Тернопільських. Духовно супроводжували учасників пішої прощі о. Василь Левицький з Кам’янець-Подільського, о. Андрій Боднарук, диякон Юрій Вольбин з Києва.

IMG_9532
IMG_9532

У неділю,15 вересня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася професійна проща працівників ПАТ «Тернопільгаз», яку очолив голова правління п. Олег Караванський. Також у цей день Всеукраїнське професійне паломництво здійснили працівників Управління ДСНС України. Проща об’єднала  працівників служби надзвичайних ситуацій у Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Рівненській областях і делегацію рятувальників з Грузії.

IMG_9538
IMG_9538

Розпочалося паломництво процесійною ходою від парафіяльного храму Пресвятої Трійці та Покрову Пресвятої Богородиці до чудотворного місця. У Малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Божественна  Літургія, яку відслужив адміністратор Малої базиліки о. м. Дмитро Квич. Після Богослужіння о. Дмитро подякував паломникам пішої прощі «Стежками Патріарха Йосифа» та учасникам професійних прощ, які чисельно прибули до відпустового центру. Також на згадку про це паломництво отець подарував книги «Будівничий Віри» п. Богдану Тернопільському, голові ПАТ «Тернопільгаз» п. Олегу Караванському та начальнику управління ДСНС в області п. Віктору Маслею.

Опісля традиційно відбулося освячення води. Відтак усі паломники молитовно пройшли Хресною дорогою, а на завершення відвідали унікальний комплекс копій споруд Святої землі «Український Єрусалим», зазначає Тернопілсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео