Віра Олександрович

Після другої вакцинації жителі Тернопільщини зможуть отримати так званий ковідний сертифікат

Друга_вакцина

Після введення другої дози вакцини жителі Тернопільщини зможуть отримати так званий ковідний сертифікат.

Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного Центру громадського здоров'я у соціальній мережі «Фейсбук».

Нагадаємо, вже від завтра, 20 травня, на Тернопільщині розпочнеться повторна вакцинація проти COVID-19. І першими другу дозу препарату повинні отримати лікарі інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні. За словами директорки обласного департаменту охорони здоров’я Ольги Ярмоленко, згодом настане черга тих, хто щепився залишковими дозами AstraZeneca/CoviShield. Для них є аналог AstraZeneca-SKBio корейського виробництва.

В обласному Центрі громадського здоров’я підготували перелік порад для тих, хто підпадає під цей етап вакцинації. У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Перед другим щепленням вам зателефонує мобільна бригада і запросить вас на вакцинацію, повідомивши час і місце. Якщо після введення першої дози ви захворіли на COVID-19, другу дозу рекомендовано відкласти на 6 місяців. Повідомте про це бригаду, коли вам зателефонують. Якщо на момент введення другої дози вас не буде в країні, якщо ви не зможете отримати щеплення з інших причин, маєте змогу відкласти вакцинацію на більш пізній строк…». 

Окрім того, медики наголосили, що після отримання двох доз вакцини, людина зможе отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. За цим документом можна буде звернутися до свого сімейного лікаря. До того ж, за інформацією МОЗу, вже влітку українцям буде доступний так званий ковідний сертифікат.

Фото зі сторінки Тернопільського обласного Центру громадського здоров'я у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео