Віра Олександрович

Після свят – за роботу: обранці Тернопільщини посварилися через події 3 березня (фото)

ОДА2

Восьма сесія Тернопільської обласної ради відбудеться у вівторок, 13 березня. Голова найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук підписав особисте розпорядження про скликання засідання о 10-й годині.

Про це на сайті обласної ради повідомили сьогодні, 6 березня. Хоча, за конфіденційною інформацією, спершу засідання планували на 28 число, проте політична ситуація у державі змусила обласних депутатів таки зібратися швидше. Саме через це частина політиків наполягала на позачерговій сесії вже у понеділок, 12 березня.

- Попередньо уже обговорили дату – 28 березня, - каже перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. – Значна частина документів із основних питань – щодо змін до бюджету, а також щодо деяких програм уже розглянута на комісіях. Втім, на засіданнях постійних депутатських комісій ще будуть вносити пропозиції, зокрема, до Програми соціально-економічного розвитку краю. Тобто планується цілком робоча сесія. До кінця місяця ми всю паперову роботу завершимо. Тим паче, там і Перспективний план територій громад чекає на розгляд…

Зустріч керівників обласної ради і уповноважених представників фракцій, під час якої обговорювали питання про проведення позачергової сесії, дійсно відбулася 6 березня. Втім, як повідомили на сайті обласної ради, питання проведення позачергового сесійного засідання не набрало необхідної кількості голосів. Нічого дивного у цьому немає, адже частина політиків наполягала на необхідності висловити свою позицію щодо подій 3 березня біля Верховної Ради України, зважаючи на резонанс, який вони викликали у суспільстві. Проте силові сутички між правоохоронцями і громадськими активістами у центрі Києва, виходить, обурили далеко не всіх у Тернополі.

До слова, саме Василь Деревляний напередодні оприлюднив на своїй сторінці у «Фейсбуці» проект звернення, яке мали запропонувати підтримати обласним депутатам на сесії.

Снимок
Снимок

А вже сьогодні він зробив новий допис (цитуємо): «…під час наради керівництва обласної ради із уповноваженими представниками депутатських фракцій у Тернопільській обласній раді за участі представників громадських організацій «Майдан» і «Автомайдан» голова Тернопільської обласної ради Овчарук В.В. ВІДМОВИВ скликати сесію обласної ради 12 березня для прийняття звернення щодо злочинних дій режиму Порошенка 3 березня у Києві, біля Верховної Ради України».

Пропонуємо читачам «Терену» ознайомитися із проектом звернення, аби самим скласти думку про те, що викликало «розбрат» серед депутатів облради.

Звернення
Звернення

Отже, сесія таки відбудеться. Причому не позачергова, а чергова. Тому депутатам запропонують до розгляду й інші пункти, окрім вище згаданого звернення. Зокрема, Віктор Овчарук прагне, щоб на засіданні таки ухвалили зміни до обласного бюджету на 2018 рік і поточні питання роботи ради.

Розпорядження
Розпорядження

Чи підтримають у нашій обласній раді той текст звернення, який запропонував Василь Деревляний, кореспондент «Терену» розповість уже після свят.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео