Пізні осінньо-польові роботи завітали і на овочеві площі ПОП «Тернопільське»

Основа виробничої діяльності цього господарства припадає на рослинницьку галузь. Тут досить ефективно займаються вирощуванням зернових і технічних культур.

Разом з тим, ПОП «Тернопільське» славиться ще й своїм овочівництвом, без якого сьогодні важко уявити будні і задуми на майбутнє його керівника Мерзоєва Фатули Агаверді огли. А вони вже вийшли далеко за межі Тернопільщини і дають свої перші результати.

- Ще до збирання пізніх овочевих культур на 90-гектарній площі отримали досить непоганий урожай картоплі. Нас порадували ранні і середньо-ранні її сорти «Рів’єра» і «Беларосса», - говорить головний агроном Іван Шевчук. – Перший відповідно видав по 30 тонн, а другий – 25 тонн з гектара. Через сухе літо не було достатнього нарощування бульб пізнього сорту картоплі «Лаура», тому її врожайність дещо нижча звичайного.

Цими днями приступили до збирання столового буряка і моркви, під які відведено 6 гектарів. Добре зарекомендував себе буряк сорту «Болеро». Він не лише має хороші споживчі характеристики, а й зародив на славу – по 55-60 тонн з гектара.

Значно нижче, ніж торік, видала морква. Її ранній сорт «Кароліна» заледве перейшов десятитонну відмітку на круг. На жаль, частина продукції цього сорту розтріскалась через брак вологи, що вплинуло на її товарний вигляд і реалізаційну ціну. Хоча проблем з продажем немає, адже нинішнього року морква всюди погано зародила. Дещо кращий стан пізнього сорту моркви «Шантале». Його закладають на зимове зберігання.

У господарстві сподіваються отримати не менше, як по 50 тонн капусти, яка дозріла на десяти гектарах. Не помилились з її сортами. Використані гібриди пізньої капусти «Арос» і «Меридор» добре перенесли посуху та  мають хорошу здатність до зберігання.

У ПОП «Тернопільське» повним ходом іде підготовка площ під овочі наступного року. Вибрали ті з них, де попередником були зернові. В грунт заклали по 500 кг нітрофоски у фізичній вазі. Весною вноситимуть рідкі добрива.

Лінія на максимальне забезпечення тернополян овочевою продукцією чітко виписана у планах корпорації «Агропродсервіс», до складу якої входить сільгосппідприємство «Тернопільське». Як сказав керівник фірми Іван Чайківський, на столі у містян має бути в достатку вирощених в Україні овочів, адже вони значно корисніші і дешевші від імпортованих. 

Джерело: www.agroprodservice.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео