Орест Сарматський

Пластуни Тернопільщини лаштують наплічники до міжнародного джемборі

9cf41459db40315af5ac7cb66e1b0966 (Copy)

На Рівненщині відбудеться унікальна зустріч пластунів всеукраїнського та міжнародного рівня.

Нині на Рівненщині посилено готуються до проведення цієї події, «Джемборі – Рівно 30. Рівне», яка відбудеться 20-23 серпня. Про це повідомляє RVNEWS.

– Учасниками такого масштабного заходу будуть 1 100 дітей та молоді. До нас планують приїхати пластуни з 18 областей України, делегації з Австралії, Польщі, Білорусі, Канади, США, Грузії, – розповів керівник проекту проведення зустрічі-джемборі «Рівно 30. Рівне» Юрій Шадий.

Також повідомляється, що вже 20 серпня заплановане офіційне відкриття таборової зустрічі, яке розпочнеться з пластового церемоніалу. У програмі – різноманітні руханки, заняття на терені, де будуть смуги перешкод, туристичні переправи,  водні, летунські, мистецькі, правові, екологічні ділянки на території таборового містечка.

Передбачається, що пластуни відвідають відомі туристичні об’єкти в Пересопниці, Клевані, Острозі та пластову оселю у селі Волошки. Також під час джемборі, цього скаутського зльоту, до якого готуються і пластуни Тернопільщини, планують урочисто відкрити анотаційну дошку про Пласт у Рівному.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео