Віра Олександрович

Платять всі: на Тернопільщині - не земля, а золото

гроші, земля

Майже 20,8 млн грн плати за землю вже внесли на Тернопільщині.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 20 млн 794,8 тис. грн плати за землю лише у січні 2019 року, - кажуть у податковій. - Порівняно із відповідним торішнім періодом надходження цього платежу зросли на 42,9 тис. грн.

Понад 84% плати за землю спрямували до скарбниць юридичні особи, тобто – 17 млн 535,5 тис. грн. Від фізосіб надійшло 3 млн 259,3 тис. грн.

- Принагідно нагадуємо: юрособи-платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня 2019 року, - наголошують у податковій. - Платники подають податкову декларацію на поточний рік, із розбивкою річної суми щомісячно рівними частками до органів фіскальної служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого. Подання такої декларації звільняє від обов'язку щомісячного звітування із цього платежу.

Нагадуємо, форма податкової декларації із плати за землю затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 р. за №560 (зі змінами від 23.01.2017 р. №9 – прим.). Також варто мати на увазі, що платниками земельного податку є, зокрема, власники земельних ділянок і землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео