Віра Олександрович

Побили рекорд: на Тернопільщині вже зібрали понад 4 мільярда гривень

Гроші

На Тернопіллі до бюджетів усіх рівнів уже надійшло понад 4,1 млрд грн різних платежів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Платники податків з Тернопільщини вже спрямували до Зведеного бюджету України 4 млрд 101 млн грн податків і зборів, – каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. – Порівняно з відповідним торішнім періодом приріст склав 234,4 млн грн, або 6,1%. Тож, завдяки відповідальному ставленню краян до сплати податкових платежів, навіть в умовах пандемії і ряду обмежувальних заходів, спостерігається позитивна динаміка в надходженнях: «плюс» 53,6 млн грн до очікуваної суми.

Зокрема, надходження державного бюджету склали 1 млрд 676,4 млн грн, тоді як у січні-липні 2019-го платники внесли 1 млрд 546,3 млн грн податкових платежів.

– Відтак цьогоріч надходження зросли на 130,1 млн грн, або 8,4%, – уточнює головний податківець. – Причому доходи місцевих бюджетів упродовж 7 місяців склали 2 млрд 421,4 млн грн. Це на 1,3% більше, ніж очікували. 

Тож до місцевих скарбниць спрямували «плюс» 30,5 млн грн. Порівняно із аналогічним торішнім періодом приріст склав 106 млн грн, або 4,6%.

– Сподіваюся, що суб’єкти господарювання Тернопілля і надалі залишатимуться відповідальними та добросовісними платниками, – підсумовує Іван Пунько. – А отже, вплив коронавірусних обмежень на наповнення бюджетів спільними зусиллями нам вдасться мінімізувати.

До речі, до місцевих скарбниць на Тернопільщині вже сплатили понад 2,4 млрд грн різних податків. Традиційно найбільше надійшло податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео