Тамара Коблик

Якою буде погода на Тернопільщині на Великдень

Західні області нарешті охопить весняне тепло

Синоптикиня Наталя Діденко розповіла, якою буде погода в Україні у Страсну П'ятницю, 14 квітня, та на Великдень. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці.

Чудове весняне тепло охопить західні області, більшість півдня (окрім Запоріжжя) та частину центральних областей. Тут очікується протягом дня +15 +20 градусів. У західній частині України переважатиме суха погода, - йдеться у повідомленні. 

За інформацією Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 14 квітня Тернопільщина перебуватиме у східній частині циклону.

Погода буде хмарною та з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний, вночі 5 – 10 м/с, вдень 9 – 14 м/с. Температура вночі 2 – 7º тепла, вдень  14 – 19º тепла.

15 квітня очікується проходження атмосферних фронтів від циклону з центром над Чехією. Тож на Тернопільщині буде хмарно, обіцяють дощі, вдень грози. Вітер південно-східний, 7-12 м/с,  вночі місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 5 – 10º тепла, вдень 10 – 15º тепла.

А вже на Великдень, 16 квітня, буде хмарно з проясненнями та без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 3 – 8º тепла, вдень 13 – 18º тепла.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео