Віра Олександрович

Показники 2021 року: фактично Тернопільщину «утримує» малий бізнес

Бізнес

Малий бізнес на Тернопільщині вже поповнив місцеві скарбниці на майже 691 млн грн єдиного податку. І надходження порівняно із 2020 роком суттєво зросли.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 10-ти місяців суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини 690,6 млн грн єдиного податку, - уточнюють у податковій. - Це - на 84 млн грн більше, ніж очікувалося. Порівняно з аналогічним періодом торік надходження зросли на 103,6 млн грн.

Значна частка сплаченого – внесок приватних підприємців. Так, за 10 місяців вони сплатили 462,1 млн грн єдиного податку, що на 91,8 млн грн більше, ніж торік.

- Юрособи перерахували за цей період 87,8 млн грн єдиного податку, - додають у податковій. - Це перевищило очікувані надходження на 20, а торішні на 26%. Відтак від малих підприємств тергромади краю отримали 14,5 млн грн, а приріст до показників січня-жовтня 2020-го склав 18,1 млн грн.

Платники фіксованого сільськогосподарського податку, а це 4-та група, сплатили цьогоріч 140 млн грн єдиного податку.

Довідка. Єдиний податок – платіж, що в повному обсязі йде до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео