Ростислав Фук

Поліцейські та екологи встановлюють причину масової загибелі риби на Тернопільщині (відео)

Екологи взяли взірці води для проведення експертизи

Інформація про загиблу рибу в річці Гнізна надійшла на лінію «102» від жителів села Застав'є, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області. 

На місце пригоди виїжджали правоохоронці та екологи. Під час перевірки експерти виявили без ознак життя понад 80 рибин, серед якої щука, плітка, білизна, головань. 

Екоінспектори припускають кілька причин загибелі риби. Перша - це ймовірний скид нечистот. До другої причини відносять брак кисню. Екологи зробили замір кисню і результат показав, що його в 3 рази менше норми. На момент перевірок температура води була 25 градусів і це могло спровокувати те, що риба вискакувала з води та гинула.

Висновки щодо загибелі риби будуть після проведення досліджень. Екологи взяли взірці води для проведення експертизи. Направили на обстеження і рибу. 

Даний факт слідчі внесли в Єдиний реєстр згідно з частиною 2 статті 242 (порушення правил охорони вод, що спричинили масову загибель тварин) Кримінального кодексу України. Триває перевірка. 

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео