Ростислав Фук

Поліція розповіла подробиці нічної ДТП в Тернопільській Катедрі (фото)

Інцидент не пов’язаний зі збройною агресією та провокаціями

Подія, яка сталася вночі 23 квітня в Архикатедральному соборі Тернополя, не пов’язана зі збройною агресією та провокаціями. Про це під час брифінгу Тернопільської військової адміністрації розповів начальник Головного управління Національної поліції області Олександр Богомол.

Жінка, після конфліктної ситуації з чоловіком, сіла за кермо, поїхала в цетр міста грубо порушуючи правила дорожнього руху, не справилася з керуванням, пошкодила храм, ворота якого стояли з 18 століття. Поліція задокументувала цей факт, жінці надається медична допомога. За декілька днів слідство дасть відповіді на всі запитання. Це не пов’язано зі збройною агресією. Жінка – мешканка Тернополя, – розповів Олександр Богомол.

Нагадаємо, подія трапилася сьогодні, 23 квітня, близько 00:40. 35-річна жителька Тернополя, керуючи автомобілем марки «Ауді», знісши центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала всередину культової споруди та пошкодила церковне майно. На місці події працювали рятувальники, які не допустили займання авто та відбуксирували його з храму. Водійку госпіталізували до медзакладу. Автомобіль вилучили та помістили на арештмайданчик.

Як повідомили на сторінці Архикатедрального собору, після нічної пригоди Митрополит Василій (Семенюк) здійснив благословення храму.

Великодні Богослужіння в соборі відбуватимуться у звичному режимі.

Фото: Архикатедральний Собор НЗПБ - Тернопіль та Поліція Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео