Поліцейські Тернопільщини дбатимуть про безпеку дітей на канікулах

DSC05945

Захистити малечу від насильства, нещасних випадків на воді, небезпеки в інтернеті і на автодорогах, а також від інших загроз – основне завдання поліцейських Тернопільщини під час літніх канікул.

Правоохоронці краю посилили превентивні заходи в ході операції «Безпечне літо-2021», пише dosie102.te.ua.

Працівники сектору ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції спільно з рятувальниками та військовослужбовцями Національної гвардії проводять профілактичні заходи з батьками та їхніми дітьми про поведінку на водоймищах. Хочу нагадати, що батьки несуть персональну відповідальність за своїх неповнолітніх дітей, а за їх неналежне виховання може бути складений адмінпротокол за статтею 184, розповіла старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції патрульної поліції Тернопільського районного управління поліції Марія Гайдуцька.

Не залишати дітей, а навчати їх правил поведінки на воді. Вони не повинні заходити у воду без дорослих, не можна дуріти у воді, щоб це не призвело до утоплення. Не користуватися непристосованими плавзасобами у воді, нагадав  провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Тернопільського районного управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області Андрій Левчук.

Плюсова температура - це «сезон» відкритих вікон. Поліція нагадує батькам про максимальну увагу до малечі та попереджає про відповідальність у разі недбалого ставлення до них, а тим більше – насильства.

Звертаються ювенали і з проханням зробити дитину «видимою» на дорозі за допомогою світловідбиваючих елементів та просять розказати малолітнім про небезпеку ігор у покинутих будівлях, недобудовах, на даху.

Наголошують поліцейські продавцям і про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео