Ростислав Фук

Польські фермери знову перекрили кордон та висипали українське зерно з вантажного вагона (фото)

За словами протестувальників, вони висипають збіжжя «через емоції»

Вранці 20 лютого польські фермери посилили протести поблизу прикордонного пункту «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю. А крім того розсипали збіжжя з вантажного вагона на колії. Про це пише Суспільне.

Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська, — каже співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

За його словами, протестувальники висипають збіжжя «через емоції».

Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкрутами, бо все звозять з України неконтрольовано, — додає співорганізатор протесту.

Кореспондентка Суспільного додала, що на місце події приїхала поліція. Відтак менш ніж через пів години польські фермери розблокували залізницю.

Раніше на сайті NSZZ RI «Solidarność» анонсували, що акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

20 лютого у межах 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі акції протесту будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 лютого на кордоні перед Дорогуськом польські протестувальники пошкодили кілька фур та висипали з них зерно. Сталося це на трасі поблизу самого пункту пропуску. Водії вантажівок стверджують, учасники блокади підійшли з болгарками. Ними ж порізали замки та відсіки. Свої дії пояснювати вони відмовилися.

Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео