Тамара Коблик

Понад 120 робочих місць вже створено на Тернопільщині завдяки мікрогрантам

Завдяки мікрогрантам функціонуватимуть ресторани традиційної української, японської, італійської кухонь, екоферма, будинок для людей похилого віку, вокальна студія, кулінарна школа

У Тернопільській області зараз реалізується 149 успішних проєктів учасників програми єРобота, зокрема з отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Кожен з них отримав чи отримає грантову допомогу від 75 до 250 тис. грн на загальну суму майже 36 млн грн. Втілення цих проєктів дасть змогу створити понад 370 нових робочих місць.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного центру зайнятості.

З моменту старту програми у липні 2022 року 31 фізична особа відкрила власну справу; 101 діючий підприємець та 18 юридичних осіб – розширюють свій бізнес.

Найбільш поширені види діяльності – переробна промисловість, торгівля, надання послуг у сферах освіти, краси, відпочинку, харчування, комп'ютерного програмування. Також учасники програми будуть пекти хліб та хлібобулочну продукцію, виготовляти вироби з дерева та текстилю; армійські спальні мішки, напівфабрикати та дегідровану їжу для потреб ЗСУ, м’ясні вироби тощо. Завдяки мікрогрантам функціонуватимуть ресторани традиційної української, японської, італійської кухонь, екоферма, будинок для людей похилого віку, вокальна студія, кулінарна школа.

Переможці програми 2022 року уже активно реалізовують свої бізнес-ідеї та прийняли на роботу понад 120 краян, які були у пошуку роботи. Майже 1 млн грн грантових коштів повернуто у вигляді обов’язкових податків та зборів.  

Додаткову інформацію можна отримати у Тернопільському обласному центрі зайнятості за телефонами: (0352) 23-49-82, (0352) 23-51-95, а також на каналі онлайн-підтримки в Telegram: @DCZ19_Ternopil (

).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео