Віра Олександрович

Понад 175 перевірок на Тернопільщині дали очікуваний результат

ліцензія

Деяких бізнесменів на Тернопільщині позбавили ліцензій. Причина – у виявлених порушеннях, а їх було - чимало.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На території Тернопільщини здійснюють діяльність 8 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до державного бюджету, - уточнюють в податковій. - Упродовж 2-х кварталів цьогоріч вони сплатили до скарбниці 13,5 млн грн акцизного податку. Зокрема, від виробництва горілчаної продукції до казни держави надійшло 6,4 млн грн, а від виробництва пива – 7,1 тис. грн.

Податківці Тернопільщини вже провели 176 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним.

- До порушників застосували фінансові санкції на суму понад 30,6 млн грн, - додають у податковій. - За результатами проведених перевірок, встановили 229 порушень законодавства, що регулює виробництво та обіг підакцизних товарів, їхню реалізацію.

Так, у 48-ми випадках торгували тютюновими виробами з полиць самообслуговування, у 31 – не видавали розрахунковий документ і не забезпечили ведення належного обліку запасів, а в 28 – торгували алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін тощо.

- Загалом із початку року анулювали 147 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 142 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами, - наголошують податківці.

До речі, на початку липня кількість діючих ліцензій становила 4 798, причому 2 606 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2 192 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео