Ростислав Фук

Водії, кухарі, медики: які професії найбільш затребувані серед роботодавців Тернопільщини

Вже понад 6 тисяч жителів Тернопільщини знайшли роботу від початку року через обласний центр зайнятості

робота

На початок вересня 2022 року роботодавці Тернопільщини мають найбільшу потребу у водіях, кухарях, продавцях, підсобниках, швачках. Також постійно є робота для лікарів та медичних працівників. Про це повідомляють у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Тернопільського обласного центру зайнятості.

Загалом від початку року служба зайнятості області пропонувала шукачам роботи 8266 вакансій. Це дало можливість знайти постійні місця праці майже 6,2 тис. краян, з них 244 внутрішньо переміщеним особам.

825 осіб брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Після завершення цих робіт третина – змогли працевлаштуватися.

Профвишкіл та підвищення кваліфікації за направленнями служби зайнятості пройшли 849 безробітних, що допомогло 97% з них знайти місця праці. 12 краян отримали безкоштовні ваучери на оплату навчання, 2 - підтвердили результати неформального навчання за професією кухар.

За 8 місяців 2022 року в місцевих підрозділах служби зайнятості Тернопільської області соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися майже 22 тис. осіб, з них 19 тис. були визнані безробітними, з їх числа 1,4 тис. - переселенці.

На 1 вересня 2022 року через службу зайнятості Тернопільщини продовжують пошук місць праці для 5,8 тис. безробітних. Із них 64% - жінки, кожен четвертий – молодь до 35 років, 9,8% - переселенці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео