Понад 60 життів на Тернопільщині забрали аварії

У Національній поліції Тернопільської області поговорили про аварійність на дорогах та застерегли водіїв і пішоходів бути обережними й обачними під час дорожнього руху, бо неуважність може привести до трагедії.

На даний момент в області трапилося всього 1775 ДТП, проте на 36% зменшилися випадки, де були потерпілі (309 таких подій). За цей час травмувалося 418 осіб, що менше на 42%. Та все ж кількість аварій, у яких загинули люди, виросла на 12% порівняно із минулим роком. 64 людини померли внаслідок ДТП.

Найчастіше аварії на дорогах трапляються у суботу, а якщо говорити про години, то пік трагічних випадків припадає на 13:00. Саме тому, аби уникнути аварій, варто знати, які ж ситуації привели пішоходів чи водіїв до травм, а найгірше – до смерті. Такі причини: наїзд на пішохода (39,3%) зіткнення (31% ) і перекидання транспортних засобів (18%). Основні порушення із боку водіїв – маневрування, обгін, недотримання дистанції.

За цей час у області було 250 аварій за участі п’яних водіїв. А серед усіх нещасних випадків травмувалося 50 дітей, 5 з них – загинули.

Поліція області закликає бути обережними і не переходити дорогу в не дозволених місцях. У нічну пору доби не йти поблизу доріг без ввімкненого ліхтарика, або інших речей, які допоможуть водіям вас помітити. А ще краще, уночі не ходити по неосвітлених дорогах, бо це небезпечно.

Окрім того, водії теж мають бути обережними, аби не втрапити в аварію: не порушувати правил руху, не перевищувати швидкість. Варто пам’ятати, що осінь є порою, коли погодні умови погіршуються, відповідно туман та дощ ускладнюють пересування на дорогах. Треба не забувати, що, окрім вас, є інші учасники дорожнього руху і коли ти порушуєш правила, наражаєш на небезпеку не тільки себе, але і їх. На кожного хтось чекає вдома. Варто не забувати і про них, коли хочете обійти правила, аби приїхати швидше, чи не йти до пішохідного переходу, аби скоротити дорогу до пункту призначення.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео